Marjut Pukarinen

Olen Marjut Pukarinen, henkilöstön kehittämisen ja työkykyjohtamisen asiantuntija Muuramesta. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri YTM (yhteiskuntapolitiikka ja valtio-oppi) ja integratiivinen työnohjaaja (STOry). Olen opiskellut kansainvälisiä suhteita Kentin yliopistossa Englannissa sekä NLP:tä, musiikkiterapiaa ja henkilöstöjohtamista. Käytän musiikkia myös työnohjauksen välineenä.

Suurimman osan työurastani (yli 20 vuotta) olen tehnyt työkykyjohtamisen asiantuntijana eläkeyhtiössä erikokoisten yksityisten yritysten kanssa mm. teollisuuden, kaupan, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan, opetuksen ja kulttuurin toimialoilla. Olen valmentanut johtoa, esimiehiä ja henkilöstöammattilaisia työkykyjohtamisen prosesseihin, varhaiseen tukeen, kehityskeskusteluihin, valmentavaan esimiestyöhön sekä purkanut työyhteisökyselyiden tuloksia ja osallistunut ohjausryhmätyöskentelyyn. Olen myös luennoinut työhyvinvoinnista yrittäjille. Ennen eläkeuraa työskentelin yliopistomaailmassa henkilöstöasiantuntijana hoitaen mm. rekrytointia, työhyvinvointia, virantäyttöä ja työsuojelua.

Luonteeltani olen avoin, huumorintajuinen ja mutkaton tiimipelaaja, joka arvostaa erilaisia ihmisiä ja mielipiteitä. Olen intohimoinen musiikin kuuntelija ja konserteissa kävijä. Harrastan lisäksi puutarhanhoitoa, kirjoittamista, lukemista ja kuntosalia.